REVIEW | Real Technique Brushes (China edition)

Привет, момичета :) 

Днешното ревю е малко по-странно за мен, защото за първи път правя ревю на четки, но то беше поискано след като ви показах моята грим колекция :) Taка, че спазвам обещанието си да пусна пост за четките ми реплики/имитации/ментета на Real Technique. 

Трябва да призная, че съм фен на четките на Саманта Чапмън най-вече заради по-различната им форма и толкова сладурски цветове. Четките от останалите брандове са някак винаги скучни и еднотипни /което, разбира се, далеч не означава, че качествата им са за подценяване/. Не е тайна, че предпочитам да купувам четките си от buyincoins, вече няколко пъти съм го споменавала и трябва да кажа, че до този момент по отношение на четките не съм изпитвала неудовлетворение. Виж, по отношение за дрънкулките, представляващи бижута - имам забележки хахаха Но за по 1 долар парчето, държа възмущението си добре прикрито хахахах

Имам общо три четки-реплики на РТ, за които ще стане въпрос в днешното ревю, с уговорката, че в никакъв случай не ги сравнявам с оригиналните, защото такива нямам и би било абсолютно безсмислено да ви кажа: Тези са по-добри, обърнете гръб на оригинала! Не, няма да направя това, а само ще споделя впечатленията си от тези три ментата, които аз имам :)
Трите четки са:
Равна переста четка за фдт
Скосена четка за контуриране
Заострена четка за коректор и фдт

Външен вид
Всички четки са направени от сравнително качествени пластмаси, наподобяващи метал. Долната им част е гума, а горната представлява издължен цилиндър, оцветен в розово и синьо. Има и вариант в златно. Самите четки изглеждат доста големи, но реално са страшно удобни за ползване, въпреки дебелите дръжки. Харесва ми това, че могат да бъдат поставени в изправено положение върху тоалетката, като така косъмчетата им нито се докосват до други четки, нито до прашни повърхности, докато се гримирам (+1 за тази хрумка).


Косми
Ужасно смешно звучи, ама как да опиша тази част от четката?! Косъмчета са естествени, леко миришат, но на мен не ми прави впечатление, особено след няколко измивания и ползвания. Миризмата не е дразнеща. Самите косъмчета са меки, не дерат лицето в никакъв случай и до този момент не съм имала случай да се откъсне косъмче - по време на гримиране или по време на пране. МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ:
Перестата четка за ФДТ


ползвам за нанасяне на бб крем, но само, когато искам по-плътно покритие. При нея забелязвам, че при по-продължителна употреба, косъмчетата стават по-перести. След пране това се коригира и четката възвръща първоначалната си форма. Тяе изключително удобна за нанасянето на кремообразни текстури по лицето, като не остават грозни черти, а по самата четка остава минимум количество продукт. Освен за фдт, бб или сс кремове, може да се използва и за пудра, когато искате по-драматичен ефект и повече натрупване. Тук държа да облежа, че имам друга четка, с която нанасям бб крема си, когато искам по-въздушен ефект и по-минимално покритие. ;) С тази лесно се наслагва.

Четката за контуриране (скосена)


използвам предимно за нанасяне на руж под скулата, когато искам повече прецизност и леко загатното контуриране на лицето. Причината е, че самата аз не умея да оформям лицето си с метода на скулптурирането, макар много да искам да мога. Просто картинката е тотална гротеска... всеки път. Затова ползвам тази четка за руж. Отново с нея лесно се наслагва продуктът, така че ако искате по-загатното да озарите скулите, със сигурност трябва да използвате друга четка.


Четката за коректор/фдт


използвам и за двете. Страшно ми е удобна за нанасяне на коректор покрай носа, както и за да размажа коректора под очите. Заострената глава на четката позволява достигането й до сгъвките на лицето, което е невъзможно с друга четка за фдт. В общи линии е една от най-често ползваните ми четки.

Цената им е около 2 долара за парче от buyincoins, доставката е напълно безплатна, като до Германия идват за около две седмици, но за България чакането е малко повече. Тези четки специално се предлагат и в пълни комплекти от по 5 четки за лице (комплектът е около 10 долара). В сайта не съм виждала да има четки за очи, каквито има в стартовия оригинален комплект на марката.
Въпреки това съм изключително доволна от тези четки, защото за цената си, качеството им е изумително. Както споменах - не губят косъмчета при пране, а използването им е лесно и удобно. Много ми се иска да си намеря огромната пухкава четка за пудра, която така харесвам, но колегите китайци май май не са я измайсторили още :)

Ако някоя от вас притежава истинските РТ ще ми бъде изключително приятно и полезно да сподели своите впечатления в коментарите под този пост.
Надявам се той да ви е бил полезен. Ако имате допълнителни въпроси - съм насреща.

post signature