REVIEW | ESSENCE The lash curler Volume & CURL Mascara

Здравейте, красоти :)

Дойде време да напиша няколко реда за един продукт, който е сравително нов на пазара и, който ползвам вече близо две седмици и мога да дам отзиви. Говоря за новата спирала на Essence - The lash curler Volume & CURL MascaraПонечих към този продукт с голям интерес и като фен на спиралите на марката. Розовата спирала си остава мой любимец, въпреки разочарованието от втората опаковка. Всъщност именно това разочарование ме накара да потърся някоя друга спирала, а тази изглежда тоооолкова интересна :) Грабнах я без да мисля много много, струва около 3 евро в немските магазини.

ОПАКОВКА
Това, което ме привлече на първо време беше опаковката, която е изключително сладка - черно с червено с... въртяща се капачка. Ей, Бога ми, докато разбера каква е тая въртяща се капачка и как и защо се ползва, станах разногледа хахаа Но те хората са си написали на самата спирала, кой да чете надписи ахаха На самата капачка има няколко изпъкнали точици, които спомагат за захвата, така че да не изтървете спиралата, докато се мацате с нея (това е глаголът за тази спирала, ще разберете по-долу защо)

ПРОДУКТ
Не много гъст, но не и много течен наситено черен туш, който за моя изненада НЕ се събира върху четчицата, така че да се напластява върху миглите, както при други спирали. И тъй като съм загубила дар слово тези дни, ето друго обяснение: когато извадите четчицата от самата тубичка/флакон/опаковка не е нужно да изтъргвате ненужния продукт по стените на тубичка/флакона/опаковката (Добре де, как му се казваше на това...  от 10 минути цикля върху наименованието на опаковката на спиралата?!?! (facepalm)
Самата четчица е с идеално равни от всички страни гъсти косъмчета, не са гумени, а са като на старите спирали (явно гумените четки започват да отстъпват място отново на старите). 


КАК СЕ ИЗПОЛЗВА
Ей тук трябва да четете добре какво пише на опаковката, и да... използвате двете си ръце. Не ми се беше налагало никога да слагам спирала с двете си ръце, но честно казано не мога по друг начин. Идеята на въртящата се капачката е.. да я въртите докато нанасяте туша... Което за мен е доста трудно, като се има предвид, че по принцип въртя четките, докато нанасям туша. На снимката съм се опитала да заснема колко комично изглеждам нанасяйки тази спирала хахаха

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ
Първо, искам да отбележа, че положих всякакви усилия да станем приятелки с тази спирала... Наистина всякакви, но в крайна сметка задължително ми се налага да използвам още една спирала, за да докарам добър резултат върху миглите си :(
КАТО, ЗА ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ, НА СНИМКИТЕ СПИРАЛА ИЗЛЕЗЕ МНОГО ДОБРЕ, НО НА ЖИВО ТРИТЕ ПЛАСТА ОТ СРЕДНАТА СНИМКА... ХИЧ ГИ НЯМА... :( ПОЧТИ НИЩО НЯМАМ НА МИГЛИТЕ
ТОВА СА ТРИ СЛОЯ! НА ТАЗИ СНИМКА ЛИЧИ КОЛКО СА РЕХАВИ МИГЛИТЕ И ЗАЩО НЕ СИ ДОПАДНАХМЕ СЪС СПИРАЛАТА
  • Аз по принцип съм две леви ръце, но с тази спирала някак винаги успявам да си омажа клепачите!
  • Не видях никакъв ефект от играчката с въртенето на капачката... Миглите ми нито са извити, нито са по-гъсти. Напротив, въпреки че използвам от онези уреди за средновековни мъчения, наречени миглоизвивачки (включително за тези снимки), след тази спирала миглите ми щръкват напред... :( Т.е. това, за което е предназначена спиралата, изобщо не се случва, за мое най-голямо съжаление като голям фен на марката... 
  •  Изсъхва бързо, НЕ се рони и си стои по цял ден, докато не я махна, което мисля, че е единственият й плюс, заедно, разбира се, с тази сладурска опаковка :)
ВЛЯВО: Есенс + Буржоа, ВДЯСНО: Три слоя Есенс. Мисля, че разликата е очевидна :)
Тук трябва да отбележа, че моите мигли са абсолютно прави, щръкнали напред (както добре се вижда) и като цяло рядко застават извити, така че не мога да гарантирам, че резултатът ще е еднакъв при всички. Наистина обаче няма как да си кривя душата и сърцето, пишейки това ревю, макар да е на любима марка... 
Ще се радвам да прочета още мнения за тази спирала или да ми дадете напътствия, ако не се справям добре с нанасянето й и ако в това се крие разковничето. Като цяло ще продължа да я ползвам, но в комбинация с друга спирала, защото както се вижда от снимките, едва тогава се вижда някакъв ефект :)

*Чувствам се длъжна да упомена, че спиралата е закупена с мои средства и не ми е пращана от производителите. Уточнението се налага във връзка със скорошното много шарено събитие на марката, което бе организирано за българските бюти блогъри и където тази спирала беше раздадена за проба, наред с още други красоти :)
**И едно второ уточнение, защото заради негативното ревю някой може да помисли, че съм обидена на марката, че не са ми пратили продукта хахахахаха Всъщност, имах покана за събитието, на което се насладих чрез други блогове, но някак липсата на частен самолет и разстоянието от около 2000 км ми попречиха да присъствам за мое най-голямо съжаление. Така, че НЕ, не съм обидена на Есенс България ;) Марката си остава сред любимите ми :)
post signature