MY EYEBROWS - History, Care & Products


Здравейте, красотички.
Преди известно време във ФБ ви показах снимка на веждите ми от преди една година (УЖАССССС :D - и не само веджите, но и снимката! Е, все пак е правена с телефон, но отново не е оправдание за ужаса :) ) и сегашното им състояние и вие проявихте интерес да ви разкажа за това им преобразяване :)
Реших да ви опиша цялата им история, да ви покажа как и с какво се грижа за тях, затова този пост ми отне малко повече време за оформяне и снимане :)

Малко история:
Първо искам да ви разкажа повече за моите вежди, защото резултатите, които ще видите на снимките, всъщност зависят много от натуралния изглед. Аз съм от дамите, които за добро или лошо, имат много коса (мек изказ на всъщност по-правилната дума: окосмяване! Ама така да я мразя. Като кажа, че съм силно окосмена - все едно говоря за маймуна :D) Цял живот съм страдала от факта, че майка ми и баба ми нямат и косъм по краката и ръцете (по рождение), докато аз и бръснача, а в последствие - аз и епилатора, си станахме много близки приятели. Един път в седмицата - задължително. Но благодарение на косматия си ген, не мога да се оплача  - имам здрава, силна и гъста коса, върху която редовно издевателствам и тя продължава да е прекрасна. Но имам (по-скоро имах) бурни, гъсти, ОГРОМНИ вежди :) Първата ми среща с пинсетата беше на около 15 години - просто започнах да скубя безраборно, за ужас на майка ми, която при вида на тотално оскубаните ми вежди (буквално по една грозна крива лентичка) след известно време изхвърли пинсетата. За една тийнейджърка, която си мисли, че майка й е най-кривият човек на света, може да си представите троскането ми и фактът, че почти веднагически с джобните, бе закупена нова пинсета. И така дълго време скубах, скубах, скубах, а майка ми просто ме остави сама да разбера десет години по-късно каква груба грешка съм направила :) Истината е, че ако все пак веждите ми бяха поне еднакво изскубани, нямаше да има проблем, колкото и тънки да са :) Но не би - дълго време си ходех с криви вежди.
Днес, когато гледам и първите снимки в блога ми, просто ми става лоши! УЖАС! Едни ужасно неподдържани, неподчертани дъги, които нямат нищо общо по между си, освен, че се намират над очите ми...
Един ден просто реших да се взема в ръце. Това се случи малко преди лятото на 2014 подстригах се на прав бритон и прибрах пинсетата. Така можех да си позволя да пусна малко вежди, без да се вижда колко са грозни, докато растат. 
Така и не си купих ампули за стимулиране на растежа на косъмчетата, макар че вероятно трябваше да го направя, защото всичко щеше да приключи много по-бързо. Все още не е късно, защото веждите ми не са тотално това, което искам, но още работя по тях, а и задължително ще се наложи посещение при козметичка, която да ги изравни.

Безконечната история смятам да приключа със следното уточнение - едната ми вежда има много странен ъгъл, който е причинен от малка вдлъбнатина на кожата, точно там, където веждата се пречупва. Предполагам всички сте забелязали това на снимките, които съм пускала с гримове - едната вежда изглежда като на Скалата :D А и имам тик, да я повдигам, така че оттам идва и голямата разлика между двете ми вежди. Още се уча да ги оформям, и след малко ще ви покажа с какво и как. Но първо

Грижа за веждите си

Може да сте сигурни, че едни вежди, скубани в продължение на 13 години едва ли ще порастнат ей така, само защото ти, видиш ли, искаш това. Неее. Колкото и да са били гъсти и големи, едва ли ще порастнат от само себе си. Както по-горе споменах, така и не си взех ампули за ускоряване на растежа, дори прословутия стимулант на Икаров не купих. Затова пък се сдобих с масло от арган (1.) и в продължение на три месеца всяка вечер преди сън топвах пръст в маслото и мажех обилно веждите си.
Резултатите не закъсняха (не знам дали си въобразявам), започнаха да се появяват все повече нови косъмчета косъмчета, ама растяха както си искат хахаха и досега имам едни, дето така стърчат, че само с вакса мога да ги укротя :)
След като видях наличието на нови косъмчета, трябваше да ги оставя да се сгъстят и да порастнат толкова, че да мога да оформя веждите си в що годе една форма. Уви, едната вежда (пречупената) се развиваше някак по-бързо и до днес е по-хубавата от двете хахаха
Не спирах терапията с аргана, но добавих и хининова вода (3.), а накрая и масло от жожоба (2.). Абе манджа с грозде. Хининовата вода ползвах изключително малко време, но имаше ефект, ако се съди по-сгъстяването на самите вежди :) Преди имаха дупцичи, които запълвах със сенки, сега има трябва съвсем леко подчертаване на контура :) Терапията, както казах не е приключила и се надявам след няколко месеца да мога да се похваля с финалния резултат. Но съм горда от постигнатото, защото веждите ми наистина имат някаква форма, а не са криви, несъразмерни дъги :)

Продукти, с които оформям веждите си

Тук ще направя няколко кратки ревюта на основните продукти, които ползвам, без да претендирам, че са най-добрите! Дори не претендирам, че имам голям опит с тези продукти, просто давам мнение за тези, които аз ползвам.

Essence EyeBrow Stylish set (1.)
След като опитът ми с молива на бранда се оказа пагубен за моите вежди (косъмчетата падаха!), реших да мина на сух продукт и тъй като не ми са даваха много пари за нещо, което 1. Не мога да ползвам и 2. Не знам дали ще ползвам, се спрях на сенките за вежди. Предполагам сред вас няма такива, които да не са чували за подобен продукт - но накратко сетът на Есенс представлява два кафеви нюанса пресовани матови сенки, специално предназначени за вежди, но аз съм ги ползвала и за опушен грим. Единият цвят е по-светло, млечнокафяво, а другият е по-наситено шоколадово. Първоначално използвах само по-светлата част, но след това реших да експериментирам - преливах от тъмното в началото на веждата със светло към края, за по-естествен вид. На няколко пъти успях да докарам наистина много естествен вид, но друг път изобщо не се харесвах.
Четката към комплекта е отдавна изгубена, но аз ползвам скосената плоска четка на Есенс за очна линия и съм много доволна от нея.
За себе си установих, че е нужно да блендирам сенките за максимално естествен вид или поне да ги реша, за да изпадне излишното количество, което е насложено. Правя това със специална четка, която е 1:1 със старите четки за спирали. Разбира се, много добра работа върши и просто добре измита стара четка от спирала, така ще си спестите някой друг лев, ако не ви е възможно да си купите нарочна четка :)

След като среша веждите, за да изпаднат излишните сенки, използвам (по-скоро използвах)
Essence eyebrow & lashes Mascara (2.)
Безцветната спирала на бранда ми беше препоръчана от приятелка, но честно казано не виждах никакъв резултат от нея... Изобщо не ми стилизираше косъмчетата и въобще не ги задържаше в определена посока. Много бързо безцветният гел се смеси и със сенките и в последствие заприлича на мръсна гелообразна каша - виждате от снимката. И тъй като не виждах ефект от този продукт, просто спрях употребата му и известно време карах само и единствено на сенки.

След това си купих
p2 eyebrow mascara LE: Mirror, mirror on the wall (3.)
Ползвах я два пъти, тя е предназначена за дами с по-светла коса. Имаше и по-тъмен вариант, но аз не се харесвам с изкуствено потъмнени повече от необходимото вежди. Вероятно аз самата не мога да боравя с тези спирали, но с тази се цапах особено много. Сравнително течна е като конситенция, изкарва прекалено много туш, който грозно полепва по веждите и е нужно разресване с чиста четка, но след това всичко е толкова омазано, че просто е ужасно. Цветът на самата спирала е сив и тя е НЕподходяща в комбинация с рижави коси, каквато е моята. Както казах - използвах я точно два пъти и преустанових употребата й.
Миналият месец в Glossybox ми падна много странен за мен молив, с който за първи се сблъсках тогава
Sumita Eye Brow (4.)
Моливът аз наричам - вазелин на пръчка. С мазна текстура, точно като на обикновен вазелин. Води се молив-вакса и използването му има за цел да укроти стърчащите косъмчета, да заглади веждите и да ги направи по-плътни. Впечатленията ми от този молив са много положителни. Фактът, че е вазелино-подобено, т.е. дори със съставът на вазелин, е положителен за грижата за веждите. Защото освен, че ги стилизира, не съм забелязала да изпопадат, както при употребата на други моливи, а дори напротив - стават по-гъсти. Освен това се справя идеално с няколко косъмчета, които са особено фриволни и не желаят да стоят мирно. Брандът е нов за мен, но и не съм се интересувала :)
Моливът слагам преди сенките, но тъй като той стои леко мазен, това подсилва цвета на сенките и резултатите не ми допадат особено. С леко разресване и блендване с пенсил четка, нещата значително се подобряват :)

И тъй като този пост стана километричен - абсолютно в мой стил, приключвам с приказките и се надявам да съм била полезна (поне малко :) ).
Тъй като споменах маслото от жожоба - за него ще напиша отделен пост по желание на прекрасна блогърка :)
За вазелина и ефектът му върху миглите и веждите - четете ТУК!
Вие как се грижите за веждите си или вярвате ли в максимата  - "Веждите са рамката на едно лице"?

post signature