MAKE UP: Photo tutorial vol. 1


Здравейте, прекрасни.
Решила съм от време на време в блога да пускам фотоуроци на гримовете, които правя, макар да не съм някакво страхотно гуру :) Тъй като нямам възможност да ви показвам МОЯТ начин на гримиране (по-скоро мацане) чрез видеа, мисля, че и чрез снимки може да се види горе-долу как го правя :D
Гримът, който днес ще покажа, всъщност е един от редовните ми, които правя най-често на очите си - опушен грим в различни цветове. Нищо особено, както си личи от самата снимка :)


Под колажа, ще намерите описание на стъпките по номера, както и използваните продукти за направата на този грим. 


1. Почиствам цялото си лице, както и клепачите с тампон с мицеларна вода. Прекрасна работа върши и розовата вода като тоник. След това на сух клепач нанасям база - много малко количество, което разнасям добре по целия подвижен клепач, а също и под миглите.
2. С обикновена четка за сенки (моята е на Essence) нанасям на половината подвижен клепач най-светлия цвят сенки, който съм избрала (продуктите => най-долу). 
3. Със същата четка нанасям втория цвят, който съм избрала, върху останалата половина от подвижния клепач. В този момент правя и V-образния завършек на грима.
4. С мека по-переста блендинг четка (моята е купувана от buyincoins.com) много внимателно преливаме цветове, като така отнемаме и излишното количество от тях.
5. Четка за crease (aз ползвам така наречената blending brush на Essence, защото тя е по-подходяща за целта) нанасяме най-тъмния цвят в сгъвката под коста. Правим това с леко движение, особено, ако сенките ни са мнооооого пигментирани, както в моя случай. Оформям с тази четка и външния ъгъл на V-то за по-голяма дълбочина и изразителност на погледа.
Отново с тази четка и смесени двата последни цвята, подчертавам долния клепач (пропуснала съм да снимам)
6. С малка четка за детайли, поставям във вътрешния ъгъл на окото много светли (може и бели) сенки, които трябва да го хайлайтнат.
7. Във водната линия нанасям подходящ цвят (аз предпочитам тъмен) молив. Тази стъпка може да се пропусне, ако сте с чувствителни очи или просто не обичате да слагате молив във водната линия.
8. Завършваме със спирала и/или изкуствени мигли. Аз лично абсолютно винаги използвам и миглоизвивачка.

На тази снимка се виждат добре трите цвята, които съм ползвала.

Използвани продукти:
База HD by NYX
Сенки:
Mедно-розово (1.) и сребристо с лек розов оттенък (2.) => MUA Dusk til Dawn Palette
Кафяво с микроскопични розови шимърчета (3.) => МUA Glitter ball Palette
Молив във водната линия: Impala Silicone eyeliner 23
Спирала: I love Extreme Crazy volume by Essence

Toва беше първият ми опит за фото урок, който реално е втори, но предният беше катастрофален и не го броя хахаха.
Надявам се да ви е харесал. За себе си знам, че следващите уроци ще бъдат с по-ярки цветове, които да се отличават повече на снимката :)


post signature