GARNIER OLIA 7,40 Copper

Привет :)
Започвам този пост с изключителна благодарност, че Garnier помислиха за желаещите морковен цвят в косите дами и най-накрая на пазара се появи нюанс 7,40 Copper от боята, която искам да пробвам от самото й излизане - Olia. Напълно е възможно този нюанс да е отдавна на пазара, но аз го видях преди две седмици, когато пазарувахме в Кауфланд. Не се замислих и за секунда, и грабнах две кутии... (голяма грешка, която по-късно ще обясня, имам предвид броя на кутиите :D)

Oпаковка:
Боята Olia идва в двойно по-голяма картонена кутия от боите на останалите марки или поне на мен така ми се струва. Самата кутия се пробива от едната страна, за да се използва като стойка за тубичката, в която трябва да се смесят различните съставки.

Продукт: 
В кутията има: празна тубичка за смесване на съставките, стъпка 1: активираща смес със масла, стъпка 2: самата боя, 1 бр. балсам, ръкавици, ръководство за употреба.
Направи ми впечатление, че самите тубички изглеждат много по-различно от предишните Olia. Но трябва да призная, че не ползвам тубата за смесване, защото ужасно много количество от боята остава в нея. Затова смесвам всичко в отделна купичка и мажа с четка :) Така си гарантирам, че и капка боя няма да отиде зян :)
Изключително приятно е, че една от съставките е сложена в тубичка, в която не остава нищо. Самта тубичка е пластмасова, но е от онези, които позволяват цялото съдържание (макар и кремообразно) да се изсипе. Не знам как точно да го обясня :D Боядисващата съставка е сложена в обикновените метало-подобни тубички, които трябва да се изстискват и навиват на ролка, за да излезе цялото съдържание и това винаги ме е дразнело, но явно има причина за това :)

При смесване на съставките, първоначално цветът е наситено оранжев, след това става тъмно, наситено лилаво, което дори на косата стои така и през цялото време си мислех, че след баня ще се явя с лилава коса пред половинката (апропо, той е моят личен фризьор и трябва да отбележа, че особено боядисването му се отдава прекрасно! <3)

Резултати:
Мисля, че е най-добре да ви пусна снимките, без много много да се обяснявам колко съм доволна от резултатите. Но все пак ще кажа няколко думи (не мога да изневеря на себе си в наличието на лирични отклонения и излишни словоизлияния, сори :) ): Боята покри повече от перфектно израстналите корени, разликата се забелязва още при самото боядисване. Изключително добро впечатление ми направи фактът, че няма разлика в нюансите на боядисаните корени и на дължините - абсолютно едно и също оранжево - морковено <3
Голямата ми грешка беше непреценяването на косата ми... В момента е дълга до кръста и доста суха по дължините, а количеството боя от двете кутии се оказа много малко за нуждите на моята коса. Това ме изненада, тъй като с предните бои не съм имала такъв проблем и две опаковки са ми стигали перфектно. Но вече знам - другият месец ще си взема три кутии от боята на Гарние. Просто останаха няколко места, без боя :)
Не мога да кажа, че косата ми е по-малко изтощена от тази боя, която няма амоняк, все пак съдържа доста химии, но маслата в боята се отразяват добре.
Единствено не съм доволна от балсама... хич не ми подхранва косата, но така или иначе имам други, които предпочитам.
Ето и резултатите на моята коса (не я бях боядисвала повече от два месеца (blush), затова беше израстнала страшно много, а снимките преди са правени на мазна и мръсна коса, точно преди боядисването ;) ):На последната снимка съм снимала дължините, но Before фотото не се получи много добре и прекалено късно видях... На живо дължините ми бяха тъмноруси към кестеняви (предната "оранжева" боя ми направи косата... кестенява :@).
Положителни страни:
Резултатите са безспорно най-положителното на тази боя, но съвсем не се приключва дотам! Боята има лек, цитрусов аромат, и няма и помен от амоняк! Това е прекрасно, защото се води по-щадяща (доколкото една боя може да бъде такава), при мазане не дразни очите (обикновено, когато се боядисвам с амонячни бои, очите ми сълзят през цялото време.
Положителна е и цената. 5Е за опаковка не е много на фона на цени от типа 10-15Е. Особено, когато се налага да ползваш три кутии :)

Отрицателни страни:
Няма да изброявам колко е вредно боядисването и т.н. Че то кое не е вредно в днешно време... Всеки сам си преценява какво и как да използва :) Единственото отрицателно е осезаемо по-малкото количество на продукта. Имам опит с десетки бои от десетки марки, боядисвам се от 10 години и честно казано това е опаковката с най-малко боя, която съм виждала. Но предвид цената - отново излиза по-евтино. :)
Не съм сигурна, че спада точно към отрицателните страни, но при второто миене на косата малко от цвета пада, но не се губи интензитета. Става една идея по-светло. Предполагам, че с времето и натрупването на самата боя, този проблем ще се реши :)

Мислех това ревю да е по-кратко, ама си ме познавате :) Обичам да пиша хихи
Като извод мога да кажа: Намерих моята оранжева боя :) И определено следващия месец ще повторя :)
А вие? Боядисвате ли се и каква боя ползвате? Чакам коментарите ви :)
EDIT: Oще едно мнение за боята (в най-русия й нюанс) може да прочетете в блога на Адри - My Beauty Madness

post signature