ESSENCE PIGMENTS

Привет, привет :) Как сте днес?
Аз реших да ви попиша за една нова моя страст в козметично отношение - пигментите :) Боса съм като едва проходило хлапе в сферата, но пък наистина ми доставя кеф да купувам и да се мацонтя с пигменти. Основната причина е наистина невероятната им пигментираност и красив ефект, който се получава с много малко наслагване. Това, разбира се, сравнено с използването на сенки :) Първите пигменти, които имам и които днес ще ви представя, са на Essence.

Първо, малко общи приказки, след което ще ви представя шестте поотделно :)
Първият ми досег до пигментите на марката беше с лимитираната колекция "Breaking dawn", посветена на едноименния филм от поредицата Здрач. Взех ги тогава от чисто любопитство и единствено само единият съм използвала един път, другият до този пост си седеше неупотребен :D
Всички пигменти са изключително пигментирани (това става ясно още от името на продукт хахаах), под формата на сух прах, с който трябва да се внимава изключително много при нанасяне, защото иначе рискувате да покриете цялото си лице. С изключение на глитъра, който е единствен засега в колекцията ми, останалите пет пигмента са по-мазни, лесно се преливат, залепват идеално за всякаква база и са невероятно трайни. Глитърът е тотално друга бира, но за него след малко.
Бурканчетата са малки, по 2.5 грама, но честно да ви кажа - ще ми е нужен цял живот, за да ги изразходя :) Цената в България е около 2-3 лева (по спомени). Тук са малко по-скъпи, но пък аз попаднах на промоция и закупих 4 пигмента за 0.95Е бройката при редовна цена 2.95Е :) Офертичка, а? :)

Сега поотделно за всеки пигмент :) Карам ги отляво надясно според суотча по-горе :) Снимката е малко размазана, но се виждат истинските цветове :) По-долу има още суотчове :)
Alice had a vision again (LE: Twilight: Breaking Dawn)

Това е един от първите пигменти, който купих :) Страхотен тъмнолилав, биещ на черно цвят, който на по-светло вади истинската си красота - мат, с невероятен мастилен нюанс. Стои страхотно на окото, съчетан с тюркоаз :) Цапа изключително много и трябва да се нанася много прецизно, за да избегнете прах по бузите си. 

16 Blueberry Muffin

Мисля, че вече съм ви казвала за любовта ми към всичко, което носи името Berry :)))) Асоциацията, която правя, е с нещо малко и много сладко :) Като този пигмент. Перлен люляков цвят, който е невероятно нежен <3 Може да се носи самостоятелно или в комбинация с други цветове: тъмнолилаво, черно, а защо не и тюркоаз или нежно розово?! Една идея е по-мазен от предходния с дискретен перлен финиш :) Работи се много по-лесно с него. Той е от редовната колекция на марката.

03 Box of Chocolate

Наситен шоколадов мат с блестящи сребърни и зелени микроглитърчета, които правят цвета изключително подходящ за вечерни драматични изпълнения или просто за опушване на по-лек дневен грим - в зависимост от предпочитанията. Отново от редовната серия на бранда, работата с него е една идея по-трудна, заради сухите глитърчета, които се разпиляват много.

05 Star Dust

Силно перлен сребърен цвят със същата текстура като Blueberry muffin - по-мазен, по-лесен за работа. Отново може да се носи самостоятелно, като акцент или с комбинация с цветна очна линия. 


04 Edward's Love (LE: Twilight: Breaking dawn)

Тъмносива матова основа с хиляди по-едри глитъри в червено, синьо, сребърно и зелено. В бурканчето глитърите изобщо не си личат, но намазано на ръка или на око, изпъкват веднага. Много са ронливи, лесно падат и по-трудно се закрепят. С повече база или по-мазна основа като джъмбо моливите на NYX, се държат много по-прилично :)

04 Broadway Starlet

Чист сух глитър, съставен от едри блестящи частици в червено, синьо, сребърно и зелено, точно както частиците  предходния пигмент. Тези обаче нямат основа и работата с тях е страшно трудна! Забравете да успеете да ги залепите само върхи сенки. Нужда ви е по-силна база, по-мазна. Върху джъмбо молив - НАЙ-ДОБРЕ. Тогава са и много по-издръжливи и не се ронят толкова. Наложени върху сенки, стоят около час-два, а ако духа вятър, ще ги издуха за секунди. Още по време на нанасяне, глитърите влизат в очите и това е много неприятно. Но както казах, аз съм лаик в тази сфера и съм сигурна, че има специални препарати за нанасяне върху тях на пигменти, както и специална техника :)
Този глитър, колкото и да е красив, определено не е за всеки ден, а по-скоро за някое доста фешън парти :)

Ето и още суотчове, но апаратът изми голяма част от красотата  и на шестте цвята.

ПС: Всички суотчове са нанесени върху HD базата на NYX :)

Имате ли опит с пигментите на Еssence и кои бихте препоръчали? Следващата ми цел са пигментите на МАС, но да видим кога ще стигна до тях :)
post signature