BATTLE: Garnier 5 sec Blur vs. Benefit POREfessional

Привет :)
Трябва да си призная, че битката между тези два продукта вероятно на пръв поглед е напълно безсмислена, но така или иначе имам и двата и предпочитам да ги сравня, за да добиете по-голяма представа, отколкото да пиша за всеки поотделно.
И макар всички да си мислят, че победителят е очевАден от самото заглавие на поста, заради наистина впечатляващата му реклама, все пак погледнете таблицата по-долу :)

Представям впечатленията си в таблица, като съм сравнила няколко показателя.
Точките ги давам на следния принцип:
0 точки: абсолютно отрицателно 
1 точка: абсолютно положително

Както можете да видите, определено няма ясен и категоричен победител в една такава битка. И все пак давам маааалко предимство на POREfessional, който реално губи 1 точка заради цената. За мен той е по-добрият продукт при видимото (не трайно!) намаляване на порите и заглаждането на кожата. При всички положения и козметиката на Benefit e невероятно сладурска дори на външен вид (което заедно с името в много случаи се оказва от най-голямо значение при ценообразуването).
Въпреки това, ако мислите, че 32 евро или около 60 лева са прекалено много за подобен продукт, блърът на Garnier e страхотна алтернатива :)
Предимство на Гарниер давам заради състава, от който отсъстват парфюми и феноксиетанол, които спадат към списъка на съставките, които не желаете в козметиката си. Т.е. - една идея по-безвреден се води :)))

И тъй като по въпроса за съставките може много да се спори - аз няма да го направя. Всяка/всеки от нас има глава на раменете си и достатъчно разум, за да прецени - кой продукт да ползва :)

Eто нагледно - как действа всяка от двете бази :)

Мисля, че разликата е очевидна :) Простете ужасните ми пори, огромни са! Но за целите на поста беше наложително да ви ги покажа (blush) За вбъдеще ще ви спестявам подобни потресаЮщи гледки :)

ПС: МНОГО ВАЖНО: Преди употребата на подобен продукт, моля тествайте на малък участък зад ухото, при това през деня. Някои от съставките могат да предизвикат нежелани реакции!
ПС2: Разполагам с база за грим на Shiseido, която също смятам, че е много добра, но тя не е рекламирана като блър, затова и не е включена в този пост. При интерес, бих могла да напиша отделен пост за нея. Моля, информирайте ме в коментарите, ако желаете да видите ревю за нея :)

Какъв опит имате с подобни продукти, които скриват порите? Ще се радвам да споделите в коментарите :)

post signature

2 коментара

  1. Аз за сега ползвам на Bioderma Sebuim Pore Refiner и съм много доволна, но определено ме изкушаваш да пробвам и Benefit, макар че пък цената му хич не ме изкушава, хаха :)

    ОтговорИзтриване
  2. Този на Бенефит ми е отдавна нацелен и на Смашбокс праймера. Иначе за мен си приличат повечето и не е хубавод а се прекалява с тях. Ползвам на Клараднс в червеното бурканче и още не е стигнала половината, а като количество е 15мл. Сравнително доволна съм :)

    ОтговорИзтриване